https://www.hollandgeschenkpakket.nl/geschenken/typisch-hollands/boeken/vorstelijk-tafelen-in-nederland-kookgeschiedenis/_381_w_3611_3941_NL_1
De leukste geschenken Maatwerk naar wens Typisch Nederlands Gemakkelijk bestellen
Zowel food als non-food Afgestemd op uw bedrijf Een oer-Hollandse verrassing! Uit voorraad leverbaar
Volledig assortiment
Winkelmandje

Heeft u vragen? Bel ons direct! Tel. 0545-761083

Zoeken, voer hier uw zoekwoord in
 


Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
https://www.hollandgeschenkpakket.nl/geschenken/typisch-hollands/boeken/vorstelijk-tafelen-in-nederland-kookgeschiedenis/_381_w_3611_3941_NL_1

Vorstelijk Tafelen in Nederland Kookgeschiedenis

ArtikelnummerVORSTAF
32,97exc. btw 34,95 inclusief 6% btw
Deel dit product
Omschrijving
Tell a friend
Offerte

Vorstelijk Tafelen in Nederland

Een unieke beschrijving van de vaderlandse kookgeschiedenis, boordevol vorstelijke gerechten!

Verras uw vrienden en relaties met een kostelijk verhaal over de Nederlandse kookkunst met vorstelijke gerechten van Koning Willem I in de hoofdrol!

• luxe uitvoering met harde kaft
• full colour
• 250 pagina’s
• formaat 208 x 288 mm
• 300 foto’s en illustraties
• 150 authentieke gerechten
• receptuur met volledige beschrijving
• aanbevolen lectuur

Vaderlandse kookgeschiedenis

Dit verrassend kook-kijk-en leesboek geeft een boeiend overzicht van onze eetcultuur en de geschiedenis van de Nederlandse Kookkunst. Het rijk geïllustreerde boek begint bij de jaartelling en bereikt een eerste mijlpaal in 1593 als van de geneesheer en hobbykok Carolus Battus uit Dordrechtde eerste in Nederland gedrukte receptenbundel verschijnt. De ontwik-keling van de Nederlandse keuken door de eeuwen heen wordt in beeld gebracht aan de hand van prachtige eettaferelen van beroemde Hollandse Meesters. Maar ook met zeldzame authentieke menukaarten, nostalgische affices, tientallen historische foto's, even als smakelijke anecdotes en interviews. Nooit eerder werden zoveel jaren vaderlandse kookgeschiedenis in woord en beeld beschreven en niet eerder waren zoveel culinaire deskundigen bereid mee te werken.
 

Zelf koken

Alle 150 gerechten in dit boek werden door chefkok Albert Tielemans en zijn team zorgvuldig nagekookt; de gerechten zijn ook geschikt om thuis te koken, want overal zijn de ingredienten verkrijgbaar en ook de smaakbeleving hield hij goed in het oog. Alle gerechten werden gefotografeerd op zeldzaam klassiek servies. De veelbewogen vorige eeuw brengt de belangstelling voor lekker koken in een stroomversnelling en vooral in de tweede helft is er sprake van een ongekende culinaire ontwikkeling en zet het vaderlandse koksgilde de kookkunst definitief op de kaart. Ook de keukenprinsen en prinsessen thuis ontdekken het kookplezier en daarna rijzen de kookclubs de pan uit!

Vertel het een bekende!

Vul uw naam en emailadres en die van de persoon die u op de hoogte wilt stellen van dit artikel. De ingevulde gegevens worden niet opgeslagen en/of gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de email aan de door u opgegeven persoon.

Uw gegevens
Naam
Email
Versturen naar
Naam
Email
Opmerking

Vermeld het gewenste aantal bij het opmerkingenveld.

Email
Uw naam
Telefoon
Opmerking
Sitemap | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Website door CM Specialist | Levertijden | Contact | Privacyverklaring